آموزش نواحی عرضه و تقاضا در ترید ارز دیجیتال

عرضه و تقاضا

تشخیص مناطق عرضه و تقاضا، بخشی اساسی از تحلیل تکنیکال است که می‌تواند به معامله‌گران کمک کند تا فعالیت‌های خود را بهینه‌سازی کنند. این مناطق، نواحی تثبیت هستند که می‌توانند قبل از یک حرکت قیمتی عمده به سمت بالا یا پایین رخ دهند.



مناطق عرضه و تقاضا می‌توانند نواحی بازگشت بازار یا ادامه‌ی روند را نشان دهند و معامله‌گران رمزارز از آن‌ها برای کسب سود از استراتژی‌های معاملاتی خود استفاده می‌کنند. این مقاله به بررسی مناطق عرضه و تقاضا در معاملات ارز دیجیتال، انواع مناطق عرضه و تقاضا، و نحوه‌ی پیدا کردن این شاخص‌های تکنیکی توسط معامله‌گران می‌پردازد.

عرضه و تقاضا در معاملات ارز دیجیتال چیست؟

عرضه و تقاضا بر روی قیمت‌های ارز دیجیتال تأثیر می‌گذارند. در معاملات، عرضه به تعداد و فعالیت فروشندگان و تقاضا به تعداد و فعالیت خریداران اشاره دارد.

افزایش تعداد خریداران معمولا قیمت‌ها را بالا می‌برد، در حالی که افزایش تعداد فروشندگان تمایل دارد قیمت‌ها را پایین بیاورد. استراتژی‌های معاملاتی ارز دیجیتال مبتنی بر عرضه و تقاضا به دنبال استفاده از دوره‌های عرضه یا تقاضای بیش از حد هستند. معامله‌گران رمزارز می‌خواهند زمانی که قیمت‌ها پایین هستند (عرضه بیش از حد) خرید کنند و زمانی که قیمت‌ها بالا هستند (تقاضای بیش از حد) بفروشند.

مناطق عرضه و تقاضا چیست؟

منطقه‌ی عرضه، جایی است که عرضه‌ی یک رمزارز از تقاضای آن بیشتر است؛ یعنی عرضه بیش از حد وجود دارد؛ قیمت در حال کاهش است؛ و نمودار قیمت یک روند نزولی را نشان می‌دهد. از سوی دیگر، منطقه‌ی تقاضا، جایی است که تقاضا برای یک رمزارز از عرضه آن بیشتر است؛ تقاضا بالا است؛ قیمت در حال افزایش است؛ و نمودار قیمت یک روند صعودی را نشان می‌دهد.

در معاملات رمزارز، نهنگ‌های ارز دیجیتال یا سرمایه‌گذاران نهادی اغلب منجر به سطح بالایی از فعالیت می‌شوند. این مناطق، سطوح مقاومت هستند که یک روند را تأیید می‌کنند. شناسایی آن‌ها به اندازه‌ی یک کاهش یا افزایش سریع در قیمت ساده نیست، اما الگوهایی برای جستجو وجود دارد. بخش‌های بعدی به توضیح دقیق‌تر نحوه‌ی شناسایی مناطق عرضه و تقاضا می‌پردازد.

موج‌های ایمپالس

موج‌های ایمپالس که توسط کندل‌های بزرگ سبز یا قرمز در نمودار قیمت که برای تحلیل تکنیکال استفاده می‌شود، نشان داده می‌شوند، می‌توانند مناطق عرضه و تقاضا را نشان دهند. یک موج ایمپالس به سمت بالا (تقاضای بالا) کندل‌های بزرگ رو به بالای سبز را نشان می‌دهد. یک موج ایمپالس به سمت پایین (عرضه بالا) کندل‌های بزرگ رو به پایین قرمز را نشان می‌دهد.

یک موج ایمپالس می‌تواند نشان‌دهنده‌ی خروج بازار از یک منطقه عرضه یا تقاضا باشد و نابرابری بین سفارش‌های خرید و فروش که می‌تواند آغازگر یک روند جدید باشد.

فعالیت در منطقه عرضه

یک منطقه عرضه، که توسط کندل‌های بزرگ رو به پایین قرمز نشان داده شده، نشان‌دهنده‌ی یک روند نزولی است که می‌تواند نشانه‌ای از بازگشت خرسی از یک روند صعودی قبلی یا ادامه‌ی یک روند نزولی باشد. با ادامه‌ی روند نزولی، قیمت‌ها کاهش خواهند یافت. معامله‌گران ممکن است سعی کنند از “شورت” در این بازار سود ببرند.

فعالیت در منطقه تقاضا

منطقه تقاضا، که با کندل‌های بزرگ رو به بالای سبز نشان داده می‌شود، یک روند صعودی را نشان می‌دهد که می‌تواند نشانه‌ای از بازگشت گاوی یا دوباره، ادامه‌ی یک روند باشد. طی این روند صعودی، قیمت یک رمزارز افزایش خواهد یافت و معامله‌گران ممکن است به دنبال گرفتن موقعیت “لانگ” در رمزارز باشند.

انواع مناطق عرضه و تقاضا

تفاوت‌های حیاتی بین بازگشت‌های خرسی یا گاوی و ادامه‌ی روندهای موجود وجود دارد که تأثیراتی برای سرمایه‌گذاران خواهد داشت. الگوهای نمودار می‌توانند این انواع مختلف مناطق عرضه و تقاضا را آشکار سازند.

الگوهای بازگشت

الگوهای بازگشت نشان‌دهنده‌ی خروج قیمت‌ها از یک روند صعودی و ورود به یک روند نزولی، یا برعکس هستند.

دراپ بیس رالی (گاوی)

قیمت به سمت پایین حرکت می‌کند، سپس برای مدتی حول یک قیمت مشخص می‌ماند، و یک ساختار بیس ایجاد می‌کند، قبل از آنکه به سمت بالا رالی کند (تقاضای بالا).

رالی بیس دراپ (خرسی)

قیمت به سمت بالا حرکت می‌کند، سپس یک بیس ایجاد می‌کند، قبل از آنکه به سمت پایین سقوط کند (عرضه بالا).

عرضه و تقاضا بر روی نمودار
محدوده‌های رنگی پس از ساخت بیس به نواحی عرضه و تقاضا تبدیل شده‌اند

الگوهای ادامه دهنده

الگوهای ادامه دهنده زمانی را نشان می‌دهند که قیمت سعی می‌کند از یک الگو عبور کرده، بیسی تشکیل دهد، اما سپس روند موجود ادامه می‌یابد. این‌ها الگوهای ضعیف‌تری هستند که دارای اندک تکانه‌ای نسبت به الگوهای بازگشت هستند و معمولاً برای سرمایه‌گذاران کمتر مطلوبند.

دراپ بیس دراپ

قیمت کاهش می‌یابد، روند نزولی را برای ایجاد یک بیس متوقف می‌کند، و سپس روند نزولی قوی ادامه می‌یابد.

رالی بیس رالی

قیمت افزایش می‌یابد و روند صعودی خود را برای ایجاد یک بیس متوقف می‌کند، اما سپس روند صعودی قوی ادامه می‌یابد.

نواحی عرضه و تقاضا در الگوهای ادامه دهنده
نواحی عرضه و تقاضا در الگوهای ادامه دهنده

چگونگی یافتن مناطق عرضه و تقاضا

تغییرات بازار، یا نابرابری‌های بین عرضه و تقاضا، مناطق عرضه و تقاضا را ایجاد می‌کنند. کندل‌های بزرگتر که به عنوان کندل‌های قیمت انفجاری یا کندل‌های دامنه گسترده (ERC) شناخته می‌شوند، نشانه‌های واضح‌تری از عدم تعادل بازار هستند. این کندل‌ها معمولاً بدنه‌های بلندتری با سایه‌های کوچک دارند. دو نوع از ERC‌ها که مناطق عرضه و تقاضا را نشان می‌دهند عبارتند از:

  • کندل‌های ERC سبز: نشان‌دهنده تقاضای قوی بازار و افزایش قیمت‌ها (منطقه تقاضا) هستند.
  • کندل‌های ERC قرمز: نشان‌دهنده عرضه قوی بازار و کاهش قیمت‌ها (منطقه عرضه) هستند.

مناطق عرضه توسط کندل‌های بزرگ رو به پایین قرمز (ERCها) با سایه‌های کوتاه در نمودار قیمت نشان داده می‌شوند. یک منطقه عرضه قوی ممکن است یک وقفه در روند نزولی را قبل از ادامه روند مشاهده کند، با ظاهر شدن کندل‌های بزرگ بیشتر. منطقه تقاضا نیز روند مشابهی دارد، اما به سمت بالا، با کندل‌های بزرگ رو به بالای سبز.

سطوح حمایت و مقاومت

معامله‌گران با تجربه رمزارز ممکن است به دنبال چندین شاخص تحلیل تکنیکال تغییر قیمت‌ها و عرضه و تقاضا، همچنین مناطق عرضه و تقاضا باشند.

نقاط محوری یا سطوح مقاومت و حمایت، یکی از این شاخص‌ها هستند. حمایت جایی است که قیمت در یک روند نزولی به دلیل افزایش تقاضا متوقف می‌شود. یک سطح مقاومت جایی است که روند قیمت صعودی برگشته و فروش انبوه یک رمزارز رخ می‌دهد. شاخص دیگر، سطوح فیبوناچی، به شناسایی نقاط تغییر در مناطق عرضه و تقاضا کمک می‌کند.

چگونگی استفاده معامله‌گران ارز دیجیتال از مناطق عرضه و تقاضا

استفاده مؤثر از مناطق عرضه و تقاضا نیازمند درک عمیق از استراتژی‌های معاملاتی و دانش تحلیل تکنیکال است. همزمان با افزایش دانش، معامله‌گران رمزارز قادر به شناسایی دقیق مناطق عرضه و تقاضا، علامت‌گذاری آن‌ها روی نمودار قیمت و کشف سطوح حمایت، مقاومت و فیبوناچی خواهند بود.

با کسب دانش، معامله‌گران استراتژی‌ای را اتخاذ می‌کنند که با تحمل ریسک آن‌ها مطابقت دارد. استراتژی معامله در محدوده ممکن است شامل گرفتن موقعیت لانگ یا شورت باشد. استراتژی شکست (بریک‌اوت)، معامله‌گر را به دنبال گرفتن موقعیت در شرایط مطلوب می‌برد، با امید به خرید در آغاز یک روند صعودی بلندمدت.

استراتژی مدیریت ریسک بر اساس عرضه و تقاضا
استراتژی مدیریت ریسک بر اساس عرضه و تقاضا

ریسک‌های استراتژی‌های معاملاتی ارز دیجیتال مبتنی بر عرضه و تقاضا

معامله در مناطق عرضه و تقاضا علاوه بر خطرات معمول معامله و سرمایه‌گذاری رمزارز، چند ریسک خاص را نیز به همراه دارد که باید مراقب آن‌ها باشید. این خطرات عبارتند از:

شکست‌های کاذب

قیمت ممکن است از یک منطقه عرضه یا تقاضا عبور کرده و ناگهان جهت خود را تغییر دهد. چنین سناریویی اغلب می‌تواند نتیجه دستکاری بازار یا حجم معاملات پایین باشد.

اخبار و احساس بازار

استراتژی‌های معاملاتی مبتنی بر مناطق عرضه و تقاضا از تحلیل تکنیکال برای تصمیم‌گیری استفاده می‌کنند و تحلیل بنیادی را نادیده می‌گیرند. اخبار مربوط به یک رویداد اقتصادی یا بازار و هر چیزی که ناگهان احساس بازار را تغییر دهد، تحلیل مناطق عرضه و تقاضا را بی‌فایده خواهد کرد.

وابستگی به مناطق عرضه و تقاضا

معامله بر اساس مناطق عرضه و تقاضا ابزار ارزشمندی برای سرمایه‌گذاران است، اما بهتر است همراه با سایر تحلیل‌های تکنیکال، تحلیل بنیادی و استراتژی‌های دیگر استفاده شود. سرمایه‌گذاران از شاخص‌های دیگری برای تأیید حرکات بازار که به نظر در مناطق عرضه و تقاضا آشکار می‌شوند، استفاده می‌کنند.

مدیریت ریسک، کلیدی برای محافظت در برابر ضررها

معامله‌گران رمزارز ممکن است سعی کنند از شورت در منطقه عرضه یا گرفتن موقعیت لانگ در منطقه تقاضا سود ببرند. در واقع، آن‌ها هنگامی که تقاضا قوی و قیمت بالا است می‌فروشند و هنگامی که عرضه قوی و قیمت پایین است می‌خرند، از تغییرات قیمت برای کسب سود استفاده می‌کنند.

مدیریت ریسک نیازمند دقت در تنظیم دستورات استاپ لاس در تمام موقعیت‌های معاملاتی است. این شامل حفاظت از موقعیت‌های لانگ و شورت، تضمین نقاط ورود ایمن برای خریدهای شکست در استراتژی‌های خاص، و کاهش ضررهای احتمالی در معاملات نوسانی می‌شود.

علاوه بر این، معامله موفق ارز دیجیتال نیازمند دانش عمیق در مورد چگونگی شناسایی دقیق مناطق عرضه و تقاضا، درک کامل از تحلیل تکنیکال، و استفاده از بسیاری از استراتژی‌ها و شاخص‌هایی است که معامله‌گران با تجربه به کار می‌برند.

منبع: Cointelegraph

سوالات متداول

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.