سود مرکب چیست؟

lrklxzwvnuq1

قاعدتاً فعالان دنیای ارز دیجیتال، از فعالیت خود در این بازارها، هدفی جز کسب سود ندارند. اینکه چگونه به سود برسیم به تفصیل در مقالات گذشته از نظر فنی مورد بررسی و ارزیابی قرار داده ایم. حال تیم توکن باز قصد دارد، به شناخت بیشتر مقوله ی سود بپردازد. البته که نه صرفا سود، بلکه مقوله مفید سود مرکب، پس با ما همراه باشید.

مفاهیم کلی:

سود مرکب چیست؟

شناخت سود مرکب یکی از پر اهمیت ترین و مفید ترین مفاهیمی می باشد که می‌توان در مدیریت امور مالی از آن بهره جست. سود مرکب قادر است به افراد کمک کند تا به بازده ی بیشتری از پس‌انداز و سرمایه‌گذاری خود دسترسی پیدا کنند. اگر تجربه کافی در بازار های مختلف را داشته باشید، پس قطع به یقین با مفهوم سود و بازدهی آشناییت دارید. همچنین باید دانست که هر بازار قانون خاصی برای کسب بازدهی دارد.

اگر تا به حال سرمایه خود را در بانک سپرده گذاری کرده باشید، حتما می دانید که سالانه مقدار معینی بر روی سرمایه اولیه شخص شما افزوده می‌شود. اگر سود حاصله را از حساب خود خارج نمایید، همچنان قادر خواهید بود که بر روی اصل پول خود سود دریافت ‌کنید.
سود مرکب به نوعی از سود گفته می شود که برای محاسبه آن ضمن اصل سرمایه، مقدار سود حاصل از بهره‌های گرد آوری شده از دوره‌های پیشین سپرده یا وام نیز افزوده می شود. به بیان دیگر می‌توانیم سود مرکب را اینگونه تعریف کنیم: سود به دست آمده از اصل سرمایه ی موجود، به انضمام سود به دست آمده از سودهای پیشین که به آن بهره بر سود یا سودِ سود نیز می گویند.

سود مرکب به نوعی باعث بالا رفتن سرعت سود دهی نسبت به دیگر سود‌های معمولی می‌شود. در حقیقت سود مرکب نوعی سود است که در آن مقدار بهره به سرمایه اولیه افزوده خواهد شد و در دفعات بعدی هم به سرمایه‌ اولیه و هم به سود شما، مجددا سود تعلق می‌ گیرد. با اینگونه سود کاربر قادر است در طی طولانی مدت، سود بسزایی را کسب کند.

سود مرکب

محاسبه ی سود مرکب

برای آنکه به درک بهتری از محاسبه ی سود مرکب دست یابیم با یک مثال این امر را توضیح خواهیم داد:
تصور کنید شما 200 میلیون تومان سرمایه دارید و قصد دارید با این مقدار پولی که در دست خود دارید، در طول یک سال 4 مرتبه معامله انجام دهید و در هر معامله به صورت متوسط 20% سود دریافت کنید که در اینجا با دو روش رو به رو خواهیم شد که به شرح هر یک می پردازیم.

روش اول :

این روش به طوری است که پس از یک بار انجام گرفتن و به دست آمدن سود حاصله مثلا 20 % سود، اشخاص دیگر وارد معامله نمی شوند به گونه ای که سود حاصله یا خرج یا پس انداز خواهد شد. بدین ترتیب افرادی که از این روش سود جویی می کنند هرگز ثروتمند نخواهند شد.
در این روش اگر برای بار دوم نیز اقدام به معامله صورت پذیرد، تنها با همان سرمایه اولیه 200 میلیون معامله صورت می پذیرد و این معامله هم همانند معامله اولیه 20% سود در پی دارد. به همین منوال در معاملات بعدی با فرض 20% سود این فرد تا انتهای سال چیزی بالغ بر 80 میلیون سود عاید شخص معامله گر شده است. این روش یکی از متداول ترین روش ها است که اکثریت از آن بهره جویی می کنند و روشی ساده برای سود جستن محسوب می شود.

روش دوم:

این روش همان روش سود یا بهره مرکب می باشد، تصور کنید باز هم همان شرایط قبلی نیر در این روش برقرار باشد. فردی 200 میلیون تومان سرمایه دارد معامله ای انجام می‌دهد و قرار است ۴ بار در سال با سرمایه ی خود معامله کند. دفعه اول 20٪ سود می‌کند و پول او 220 میلیون می‌شود.

مبنای سود مرکب بر این اصل استوار است که از سودِ سودهایتان هم سود جسته و بهرمند شوید.

مرتبه ی دوم این شخص، باید با 220 میلیون معامله خود را انجام دهد اگر این سری هم 20 ٪ سود بدست آورد سرمایه ی وی 244 میلیون (220 میلیون به انضمام 20 ٪) خواهد شد. دفعه ی سوم با 244 میلیون باید معامله خود را به سر انجام برساند اگر این سری نیز 20 ٪ سود کسب کند، کل سرمایه ی این شخص 272 میلون و800 هزار تومان خواهد شد. در مرتبه ی چهارم با همین مبلغ معامله را آغاز کرده و در صورت تکرار این سود 20%، مبلغ 307 میلیون و 360 هزار تومان خواهد داشت.

با یک حساب سر انگشتی در این دو روش متوجه شدیم که در روش اول تنها 80 میلیون سود در 4 معامله عاید شخص سرمایه گذار شده است. این در حالی است که 107 میلیون و خرده ای در روش دوم سود عاید شخص سرمایه گذار می شود. این یعنی آن که در روش مرکب نسبت به روش عادی 28% بیشتر سود حاصل شخص سرمایه گذار شده است. لازم به ذکر است که در صورت داشتن مهارت و تکرر این روش سرمایه اشخاص به حدی خواهد بود که شمارش صفرها و ارقام آن در ذهن هیچ سرمایه گذاری نگنجد.

سود مرکب
سود مرکب

مخترع شطرنج و پادشاه

مثالی برای بهره مرکب: در گذشته‌ های دور فردی که شطرنج را ابداع کرده بود نزد سلطان خوانده شد. سلطان که از این بازی و نوع کارکرد آن به وجد آمده بود، در برابر این بازی دستور یک سیلو گندم به شخص مخترع برای پاداش داد. اما فرد مخترع تقاضايي کرد که در نظر سلطان بسیار اندک و ناچیز شمرده می شد. وی مقداری دانه گندم درخواست کرد، به نوعی که بتواند خانه اول صفحه شطرنج را با آن پر کند و خانه دوم را دو برابر و خانه سوم را دو برابر خانه دوم تا الی آخر، تا در نتیجه خانه های صفحه بدین ترتب پر گردد.

طبق در خواست مخترع روز اول خانه اول با دانه های گندم پر گشت و هر روز این میزان در خانه‌های دیگر دو چندان شد. این روند تا جایی ادامه پیدا کرد که با رسیدن به اواسط خانه های شطرنج، دیگر هیچ گندمی در سیلوهای آن شهر وجود نداشت و برای پر کردن خانه های بعدی، باید تمام دنیا زیر کشت گندم می‌رفت.

فرمول سود مرکب

فرمول محاسبه سود مرکب به شرح زیر است:

اگر قصد داشته باشیم سرمایه اولیه را از کل مبلغ جدا کنیم و فقط سود بدست آمده را محاسبه کنیم، باید از این فرمول بهره جویی کنیم:
در پایان فرمول، P که همان سرمایه اولیه است را از سود حاصله کسر می‌ کنیم.
فرمول
A = میزان سود حاصله در سرمایه گذاری
p = اصل سرمایه
R = میزان سود سالیانه (به صورت رقم اعشار است، مثلا برای 10%سود سالیانه عدد 0.1 وارد می‌شود.)
n = تعداد مرتبه ای که سود در طی یک سال مرکب می‌شود.
t = تعداد طولانی شدن سال‌های سرمایه گذاری
به طور مثال: با سرمایه اولیه 5 میلیون تومان و سود سالیانه 20% به مدت 30 سال فرمول این سرمایه گذاری چنین خواهد شد:
p =5.000.000
R =0.20
n =1
t =30
که اگه اعداد گفته شده را را در فرمول سود مرکب قرار دهیم چنین خواهیم داشت:
اگر جواب معادله بالا رو محاسبه کنیم دقیقا به رقم 1181881568٫9988490315خواهیم ‌رسید و اگر همین اعداد و ارقام را وارد فرم محاسبه سود مرکب کنیم، نتیجه ی حاصله 1,181,881,569 تومان است که رقم گرد شده بالا می باشد.

سود مرکب

چگونگی بهره وری از سود مرکب

برای بهره مندی از سود مرکب ابتدا باید بدانیم دارایی چیست؟ دارایی به هرچیزی که ارزشمند تلقی شود و عیار سنجش آن پول باشد، دارایی محسوب می گویند. همانند: سکه، ملک و املاک، ماشین، ارزهای فیات و غیره. این دارایی ها قادرند برای مرکب شدن در کسب و کار و یا حساب بانکی بکار گرفته شوند.

در دنیای امروز برای آنکه به رویاهای خود، جامه ی عمل بپوشانیم لازم است که کسب و کاری را در پیش بگیریم که نه تنها در هوشیاری بلکه در خواب نیز برای ما سود آوری را به ارمغان بیاورد تا با سود حاصله بتوانیم در دیگر کسب و کارها سرمایه گذاری کرده تا پیشرفت چشمگیری را در کسب ثروت رقم بزنیم.

یکی از آسان ترین روش ها برای به وجود آوردن سود مرکب توجه به سرمایه های خرد است. در حقیقت با به کار گرفتن درست و صحیح سرمایه های کوچک و در مسیر درست قرارا گرفتن آن، میتوان سرمایه خرد شخص یا اشخاص را چندین برابر کرد. یکی از راه های تحقق این مقصود بدین گونه است که به خرید اوراق بهادار، شرکت در بازار سرمایه بپردازیم. باید بدانیم که نظام سود دهی بانک ها شامل این سود نمی باشد. پس با پس انداز دارایی خود در بانک، نمی توان به این سود دست یافت.

باید دانست که برای به دست آوردن سود مرکب، راه‌های دیگری همچون سرمایه‌گذاری در قسمت ‌های صادرات، خرید و فروش ارز یا رمز ارز، طلا، ملک و خودرو و غیره وجود دارند اما لازم است بدانیم که هر یک دانش و مهارت خاص خود را طلب می کنند. در هر روشی ابتدا باید به سود رسید و سودهای به دست آمده را به سرمایه اصلی افزود و بعد به سود مرکب دست‌ پیدا کرد. در حقیقت ما نیازمند درآمد پایدار و زمان کافی هستیم.

اهمیت سود مرکب

بهره مندی از سود مرکب، سرمایه فرد را نسبت به سود ساده، چندین برابر خواهد کرد. اما نکته ی شایان به ذکر آن است که فقط در صورت وجود درآمد ثابت و پایدار می‌توانیم از سود مرکب بهره جویی کنیم و سرمایه خود را چندین برابر کنیم. به بیان دیگر، این سود برای درآمدهای مقطعی کاربردی نخواهد داشت. دو اصل بسیار مهم در کسب سود مرکب وجود دارد که عبارتند از؛ 1- آنکه به سرمایه اولیه و سود حاصله از آن دست نزنید و به آن اجازه رشد و تجلی بدهید. 2-صبر پیشه کردن که این امر، از مهم ترین عنصر های کسب سود مرکب است.

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.